zaterdag 25 juni 2011

Een spel met 12 helden

Een vijftal jaren geleden heb ik eindelijk voor mijn werk voor Keridwen een goede synthese kunnen vinden tussen mijn natuurwetenschappelijke achtergrond, denk- en werkwijze en grote mijn liefde voor het theater, als performer en als regisseur. Dat werd De dans van de held. 
Eindelijk had ik een vorm gevonden om mensen te helpen snel uit hun vastgeroeste denk-, voel- en handel-patronen te komen. Iedereen kent zijn eigen twaalf helden, die kunnen helpen je denkraam te vergroten en out-of-the-box te komen. We hebben toch in onze maatschappij met zijn snelle en vaak grote verandering het vermogen nodig om creatief en innovatief te zijn?
In 2007 volgde het boek: De dans van de held, schakelen in perspectief en paradigma.
Inmiddels pas ik De dans van de held gericht toe in trainingen, workshops, coaching, adviezen en in conflictbegeleidingen.

Een speelse en intensieve vorm is het spel van De dans van de held.  In een spelworkshop maak je als deelnemersgroep een ontdekkingsreis van ingebrachte Vraagstuk naar het Antwoord.

Het spel begint door een (gezamenlijke) Vraag te formuleren. Vervolgens worden de deelnemers uitgenodigd de Vraag in allerlei situaties en omgevingen te onderzoeken. Gedurende het spel worden steeds nieuwe kaarten aangelegd. Kaarten met Helden, die de Vraag op hun geheel eigen wijze onderzoeken. Kaarten met Wachters, die je waarschuwen. Kaarten met omgevingen/situatie die steeds een licht op de Vraag werpen. Kaarten met Helpers die geconsulteerd kunnen worden. Kaarten die het Antwoord aangeven, of nog even uitstellen, en je uitnodigen opnieuw te beginnen of verder te reizen.
Elke kaart vertegenwoordigt een stap op weg van Vraag naar Antwoord. Als de deelnemers beslissen dat het Antwoord is gevonden, kun je precies zien hoe de reis verlopen, welke stappen de deelnbemers hebben gezet.

Nu is er ook een ondersteunend kaartspel van De dans van de held in ontwikkeling. In een handzaam formaat. Opdat je nu zelfstandig je eigen ontdekkingsreizen op tafel kunt maken.
De Heldkaarten zijn inmiddels klaar. De Wachterkaarten volgen. In september 2011 gaan we de studio in om  Dwaalkaarten en Helperkaarten te maken.
Hopelijk kan eind 2011 het spel op de markt komen.

Wie geïnteresseerd is in een demonstratie wordt van harte uitgenodigd zich te melden.

Geen opmerkingen: