zaterdag 25 juni 2011

Kiezen & Niet Kiezen

Theater vind ik boeiend en goed toepasbaar in mijn werk als begeleider van allerlei processen in een zakelijke context, omdat het de klant krachtig uitnodigt om uit zijn comfort zone te stappen. Opeens hoef je even niet meer strak zakelijk rationeel denkend aan een oplossing te werken of een target te realiseren of keuzes te maken. Theatrale middelen dwingen je om in een andere wereld te stappen en daar opnieuw jezelf, de anderen en wat je wilt bereiken te definiƫren.
Opeens blijkt dan meer mogelijk dan je eerst dacht. Andere mogelijkheden. Verschillende invalshoeken. Een opnieuw vormgegeven werkelijkheid.
Theatrale middelen, en dan vooral gekoppeld aan Keridwen's regiedriehoek, vergroot je denkraam enorm. Het bereik van creativiteit en innovatie neemt exponentieel toe.

De dans van de held is stap 1. J eigen Twaalf Helden helpen je om al je mogelijkheden te onderzoeken.
Het Gordiaanse Ei is stap 2. Na het onderzoek volgt altijd weer het moment van kiezen. Welke oplossing is als het beste uit de bus gekomen? Durf ook even niet te kiezen! Ga geen tegenstellingen, onvolkomenheden en rafels uit de weg. Geniet van dilemma's en paradoxen.
Maak dan pas bezonken keuzes. Dan weet je waarover je praat als je beslissingen neemt. Dat is Het Gordiaanse Ei

Om dit te bereiken ben ik op zoek gegaan naar de ontmoeting tussen zakelijke dienstverlening, natuurwetenschappelijk denken en theatrale vrijheid. Vergroten denkraam - De dans van de held. Bezonken keuzes - Het Gordiaanse Ei.
Maar als onderliggend principe: Keridwen's Regiedriehoek. Schakel actief tussen Regisseur, Acteur en Publiek om optimaal functioneren. Een professional is Alledrie!

Geen opmerkingen: