maandag 26 maart 2012

Keridwen in Carré, met "De Kracht van de Spiegel"

Diep in mijn hart altijd gehoopt om ooit eens met mijn eigen voorstelling in Carré te staan: met "Jakob, Jakob" bijvoorbeeld, of "Is hier de overkant", "De smaak van wilde honing", of "Houd je vast aan de wind...".
Wat niet is, kan zeker nog komen.
In ieder geval sta ik komend 24 mei wel in Carré!
Als dagvoorzitter van De kracht van de spiegel,weg met de plankenkoorts.
In een korte intro-sketch samen met Dian Fransen ter ondersteuning van haar voorstelling over burnt-out: Omdat ik onmisbaar ben, en andere tips om uit te vallen.
En als een van de drie workshopleiders: naast Annette Wessels met Leid ik of laat ik mij lijden?, Gerja Westerhof met Kijk in de spiegel van de hond en ervaar. Mijn workshop heet: Regisseer je eigen verhaal.

En dat allemaal is een idee uit de koker van Viktor Luttikholt (www.Stop-contact.com). Dankjewel, Viktor!

Aankondiging door Carré
Op 24 mei 2012, speciaal voor jullie en voor het eerst in Koninklijk Theater Carré de workshop: “De kracht van de spiegel, weg met plankenkoorts!” Een geheel verzorgde dag in Carré om je te vermaken, nog eens extra in het zonnetje te zetten, maar vooral om jezelf te verbeteren….

Aan de hand van een aantal kernkwaliteiten en verbeterpunten die uit onderzoek zijn gebleken heeft Carré een speciaal programma gemaakt voor deze bijzondere dag. We laten je in de Carré spiegel kijken (en iets met die kracht doen) en op de planken staan om die koorts te overwinnen. Onze 4 gespecialiseerde workshopleiders geselecteerd die met alle vormen van plankenkoorts wel raad weten en er enorm veel zin in hebben om hier jou te laten zien hoe hiermee op een positieve manier mee om te gaan!

Het wordt een verrassende dag met toneel, dans, honden, creatieve technieken en prachtige workshops die je aan het werk zetten om je nog beter te laten worden in je baan. En als afsluiting van deze bijzondere ervaring bieden wij u de mogelijkheid om aansluitend een dinerarrangement te reserveren en te genieten van de voorstelling Circolombia!

De kosten bestaan uit het symbolische bedrag van € 125,- in het teken van het 125-jarige jubileum van Koninklijk Theater Carré dit jaar. De specifieke inhoud van het programma volgt in de volgende nieuwsbrief, houd deze in de gaten want bij inschrijving krijgt u als deelnemer van onze standactie voorrang. Zet 24 mei 2012 alvast in uw agenda en schrijf je nu alvast via het antwoordformulier op de website: www.carre.nl/zakelijk/workshop

Info workshops & voorstelling
Workshop Regisseer je eigen verhaal
Met zijn De dans van de held® helpt Marcel mensen en organisaties hun creativiteit en denkraam te vergroten. Hij zet zich met op De dans van de held® gebaseerde workshops, persoonlijke begeleiding en theatervoorstellingen in om mensen en organisaties op serieuze en speelse wijze te helpen in beweging te komen en te blijven: loslaten van vastgeroeste patronen, durven te verdwalen om je eigen weg te vinden.
Voor deze Carré-dag ontwikkelde hij op basis van zijn De dans van de held de workshop Regisseer je eìgen verhaal, waarbij hij allerlei verteltheater- en regie-technieken inzet. Tenslotte elke weg die jij bewandelt is jouw weg; het is jouw verhaal en jij kunt de regisseur zijn.
Als jij in je werk het zó verschrikkelijk druk hebt, dat je onmisbaar lijkt voor alles en iedereen en je altijd bezig bent het verhaal van anderen waar te maken, dan kun je je afvragen of je nog wel ècht in beweging bent...
Pak dan je eigen verhaal terug. Kom terug bij je kern. Wees assertief. Doe wat je hebt te doen en zeg ‘nee’ als dat nodig is. Wees regisseur van je eigen verhaal.
In deze workshop pak je weer de verantwoordelijkheid voor je eigen werk en leven terug: als regisseur leer je naar je eigen verhaal te kijken en in te grijpen.
Zie ook websites: keridwen en De dans van de held

Workshop Leid ik of laat ik mij lijden?
Het is mooi dienstbaar te zijn aan anderen maar je doet het nog beter als je dienstbaar bent aan jezelf. Kom je ’s avonds weleens thuis dat je je afvraagt:’ heb ik geleefd of werd ik geleefd’? Natuurlijk heeft iedereen dat wel eens maar als het vaak gebeurt is de balans zoek. In deze workshop brengt Annette je weer bij je creatieve kracht door je een simpele creatief/beeldende techniek te leren. Hiermee kun je dagelijks even in de spiegel kijken, zodat je weer voelt dat jij leeft. Na deze workshop ben je klaar voor het creatieve tijdperk.
zie ook website: de klinker

Workshop Kijk in de spiegel van de hond en ervaar…
Gerja is werkzaam als trainer en coach bij KernReflect. Kernreflect ondersteunt managers, leidinggevenden en teams bij veranderingsprocessen, innovatie en groei in organisaties. KernReflect bied zeer effectieve ervaringsgerichte trainingen.
Gerja is geboeid door de wijze waarop mensen onderling communiceren. Ze heeft haar specialisatie gemaakt van de manier waarop honden onze wijze van leidinggeven en onze communicatie spiegelen. Honden zijn puur, eerlijk en doortastend. Honden bieden ons op speelse wijze unieke inzichten over belangrijke leiderschapskwaliteiten, aanwezig in ieder van ons, en over de wijze waarop we communiceren. Gerja is ervan overtuigd dat deze pure en eerlijke werkwijze zeer veel positieve veranderingen binnen het bedrijfsleven teweeg kan brengen!
Wil je eens op een geheel vernieuwende wijze; eerlijk, zonder oordeel en doelgericht feedback krijgen op de wijze waarop jij communiceert of waar jouw unieke leiderschapskwaliteiten liggen? Doe dan mee aan de workshop Kijk in de spiegel van de hond en ervaar… je hoeft niet van honden te houden om waardevolle feedback van hen te kunnen ontvangen welke jij zeker met veel effect in je werk en je privéleven kunt inzetten!
Zie ook website: Kernreflect

Voorstelling Omdat ik onmisbaar ben, en andere tips om uit te vallen
Dian Fransen: Dit heeft geleid tot de 'output' die ik heb gerealiseerd als afstudeerproject vanuit de Pulsaracademie (zie ook www.devoorde.nl). Op 11 december 2010 ontstond het idee voor de theatervoorstelling 'Omdat ik onmisbaar ben, en andere tips om uit te vallen' Als P&O-adviseur a.i., Loopbaanbegeleider, Verzuimbegeleider (en zo nog wat meer) kwam ik namelijk steeds meer mensen tegen die kampten met fybromyalgie en klachten over Stress en BurnOut. Mede door mijn achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige raakte ik steeds meer geinteresseerd in de oorzaken hiervan.

Doel van de voorstelling is amusement, maar vooral ook het herkennen van de signalen oververmoeidheid & BurnOut. Herkennen de mensen in het publiek hun eigen valkuilen, die kunnen leiden tot BunrOut?'.
Zie ook website: Dian Fransen

Drijvende kracht Viktor Luttikholt van Stop-contact
Viktor: “De kracht van de spiegel” wordt deze keer georganiseerd als follow-up van twee vakbeurzen waar Koninklijk Theater Carré als standhouders aan heeft deelgenomen. Voor Stop-contact ontwierp ik in de aanloop naar de beurs voor Carré een treffend standconcept en leverde tijdens de beurs op het gangpad de stopkracht.
De grote vraag voor veel bedrijven op de beursvloer is vaak; ‘Hoe kom ik in gemakkelijker en treffend in contact met bezoekers’ want daar draait het toch om?
Vandaar de organisatie van deze workshop, die haarfijn aansluit op het concept dat Carré tijdens de beurzen bracht. Weg dus met uw plankenkoorts!"

Als contactmaker weet Viktor Luttikholt op vakbeurzen voor standteams het verschil te maken in strategie van leadwerving en werkwijze. Check stop-contact voor uw volgende beursdeelname.

Geen opmerkingen: